ແຊບແບບລາວໆ


ລາບແມ່ນອາຫານຊະນິດໜື່ງທີເປັນອາຫານນິຍົມຂອງຄົນລາວ ເຊີ່ງເຮັດມາຈາກຊີ້ນສັດ ເຊັ່ນ: ຊີ້ນງົວ, ຄວາຍ, ໝູ, ເປັດ,ໄກ່…ນອກຈາກນັ້ນຍັງມີມີສວ່ນປະກອບຫຼາຍໆຢ່າງທີ່ຕົບແຕ່ງໃຫ້ອາຫານມີຄວາມສວຍງາມແລະໜ້າຮັບປະທານ ແລະ ອາຫານປະເພດລາບ ຍັງເປັນອາຫານທີ່ເຮັດຕ້ອນຮັບງານລ້ຽງຕ່າງໆ ເພື່ອໃຫ້ເປັນສິລິມຸງຄຸນແກ່ງານ ໃຫ້ມີໂຊກມີລາບ. ລາບແມ່ນອາຫານຊະນິດໜື່ງທີເປັນອາຫານນິຍົມຂອງຄົນລາວ


ຕໍາຫມາກຫຸ່ງແມ່ນອາຫານພື້ນເມືອງຂອງປະເທດລາວ. ປຸງແຕ່ງຈາກ ການຕໍາຫມາກຫຸ່ງອ່ອນ ທີ່ຖືກຝັກໃຫ້ເປັນເສັ້ນນ້ອຍໆ ເຂົ້າກັບເຄື່ອງປຸງແຕ່ງອື່ນເຊັ່ນ ຜັກທຽມ, ຫມາກເຜັດ, ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນໍ້າຕານ, ນໍ້າປາ, ນໍ້າປາແດກ, ນໍ້າຫມາກນາວ, ຫມາກຖົ່ວຍາວ, ຫມາກຖົ່ວດຶນ, ຫມາກເລັ່ນ ແລະ ອື່ນໆ.


ເມື່ອເວົ້າເຖິງຕຳໝາກຮຸ່ງແລ້ວ ສຶາງທີ່ຂາດບໍ່ໄດ້ນັ້ນກໍຄື ປີ້ງໄກ່ ທີ່ເພິ່ນນຳໄປໝັກກັບເຄື່ອງປຸງຕ່າງໆແລ້ວນຳໄປປີ້ງ ຈົນເປິນສີເຫຼືອງ ມີກິ່ນຫອມໜ້າຮັບປະທານທີ່ສູດ


ເອາະຫຼາມ: ເປັນອາຫານພື້ນເມືອງຊະນິດໜຶ່ງ ຂອງຊາວລາວເຮົາມາຕັ້ງແຕ່ດົນນານແຕ່ອາຫານຊະນິດນີ້ ແມ່ນມັກພົບເຫັນຕາມພາກເໜືອຂອງລາວເປັນສ່ວນໃຫຍ່ ແລະ ເປັນອາຫານ ທີ່ເປັນເອກະລັກຂອງຊາວຫຼວງພະບາງອີກດ້ວຍ


ໄຄແຜ່ນ: ແມ່ນອາຫານອີກປະເປດໜຶ່ງທີ່ຂຶ້ນຊື່ຂອງ ແຂວງຫຼວງພະບາງນຳອີກ


ເຂົ້າປຽກເປັນອາຫານປະເພດເສັ້ນທີ່ຄົນລາວນຶຍົມກຶນ ເພາະມີຄວາມນົວຂອງນ້ຳແກງ ແລະກະດູກ ສາມາດປຸງແຕ່ງລົດຊາດໄດ້ຕາມໃຈມັກ

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: